Ønsker du at tjene lidt ekstra og øge din opsparing eller dine generelle investeringsmuligheder, bør du tage et blik på kryptovaluta. Kryptovaluta har gennem den seneste tid vist sig at være en af de højst vækstende og derved størst afkastgivende investeringsmuligheder verden over, hvorfor mange kaster sig ud i både bitcoins og Ethereum. I visse tilfælde dog uden bagtanke for deres sikkerhed.

Der er ingen tvivl om at kryptovaluta er i høj kurs blandt mange forbrugere lige nu, men på trods af dets storslåede afkastningsmuligheder, møder denne type investering også en del modstand. Det skyldes, at det ikke kun er godsindede mennesker, men også bedragere som har fået øjnene op for succesen ved Bitcoin og Ethereum . Flere bliver derfor hvirvlet ind i et farligt net hvor opsparingen i stedet for at vækste, forsvinder hos en lyssky virksomhed. Læs med, og bliv klogere på hvordan du kan undgå denne hændelse i at opstå og sikkert købe kryptovaluta online.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovalutaer er digitale valutaer der fungerer uafhængigt af både banker og regeringen, hvorfor der kan forekomme store og daglige udsving. Ligesom med almindelige aktier, kan man også handle med kryptovaluta og spekulere i deres værdi. Blandt de mest populære kryptovalutaer ligger blandt andet Bitcoin og Ethereum.

Formålet med kryptovaluta var at skabe en anonym digital valuta hvorfor denne type valuta hverken kan reguleres eller opspores. Vælger man derfor at sælge sin kryptovaluta, vil det således ikke være muligt at få den tilbage. Denne mulighed for at være anonym og dét at kryptovalutaen ikke kan opspores, udnytter cyberkriminelle. Når man handler med kryptovaluta, hvad end det er bitcoins eller Ethereum, bør man derfor sikre sig mod at blive offer for en hacker.

Vælg en sikker kryptovaluta

For at undgå at blive snydt, er det en fordel at undersøge markedet grundigt inden man udvælger sin kryptovaluta. Der findes et stort udvalg af flere forskellige typer, og det kan derfor være svært at finde rundt i hvilke som er troværdige og værd at have tiltro til. Flere steder online kan du finde beskrivelser af de enkelte typer kryptovaluta og hvilke som anbefales at investere sine penge i. Da markedet er meget volatilt, skal man løbende holde øje med sin investering, for ikke pludselig at miste en stor fortjeneste.

Forbliv privat og sikker

Din sikkerhed er ekstrem vigtig undervejs i forløbet af køb af enten Bitcoin eller Ethereum. En fordel er derfor løbende at lave en backup af din såkaldte wallet hvor dine cryptocoins bliver opbevaret. En wallet er ligesom en form for bankkonto, og det er derfor vigtigt at have øje for eventuelle udtrækninger eller ændrede beløb på kontoen. Med en sikkerhedskopiering er du sikker på at dine penge ikke går tabt.

Yderligere er det en fordel at du løbende opdaterer din computer og eventuelt installerer et antivirus program så din computer er beskyttet, og skaber større adgangsbarrierer for hackere der forsøger at bryde ind. Ved køb af kryptovaluta hos Unika anvendes Secure Sockets Layer hvor der skabes en krypteret forbindelse mellem web-server og browser. Dette vil holde dine data private og skabe sikkerhed ved køb af enten bitcoin eller Ethereum.