Bitcoin kurs

Vil du gerne vide mere om bitcoin kurs, så er du kommet til det helt rigtige sted.

Kursen på bitcoin har udviklet sig drastisk siden sin begyndelse i 2008. Prisen for 1 bitcoin var i juni 2009 0,0001 USD. Kursen for 1 bitcoin den 1. juni 2017 var 2400 USD.

Mange forventer, at kursen på bitcoin stadig vil stige kraftigt i fremtiden i takt med en stigende kendskabsgrad og øget popularitet.

Bitcoin kurs live


Bitcoin kurs live giver dig et øjeblikkeligt billede af prisen på bitcoin lige nu. Bitcoin kursen er forholdsvis volatil, den kan derfor have kraftige udsving på ganske kort tid.

Nu kender du kursen på bitcoin, men hvor meget ved du egentlig om bitcoin? Tryk på knappen og test din viden:Historisk bitcoin kurs


Ovenstående interaktive infografik giver dig mulighed for at se bitcoin kursen i et historisk perspektiv. Du vælger selv, om du vil have et indblik i bitcoins kurs de sidste 24, 12, 6 eller 2 måneder. Du kan også vælge at se, hvordan kursen har bevæget sig den sidste måned.

Kursudviklingen har specielt været opadgående i 2017. Dog har kursudviklingen for bitcoin været nedadgående i september 2017 og igen i december 2017.

Kursen på bitcoin har også haft nogle store udsving gennem årene. Det er et af kendetegnende ved bitcoin kursen, at den er utrolig volatil. Dette kendetegn har bitcoin til fælles med mange af de andre cryptocurrencies.

Hvis du vælger at købe bitcoin, eller en anden cryptocurrency skal du derfor være indforstået med, at kursudviklingen er præget af store udsving.

Hurtigt historisk indblik – De sidste fem år

Der er sket meget med bitcoins prisniveau de sidste 5 år. Specielt 2017 har været et år med en eksplosiv kursudvikling. Tag et kig på nedenstående opstilling og dan dig et hurtigt overblik over, hvordan kursudviklingen på bitcoin har været de sidste fem år. Ønsker du et mere detaljeret indblik, kan du tage et kig på vores infografik længere nede på siden. Den giver dig en forståelse for, hvordan kursen har bevæget sig fra starten til i dag.

  • 31. december 2013 – 4.582 DKK pr. bitcoin.
  • 31. december 2014 – 1.932 DKK pr. bitcoin.
  • 31. december 2015 – 2.619 DKK pr. bitcoin.
  • 31 december 2016 – 5.846 DKK pr. bitcoin.
  • 31 december 2017 – 85.826 DKK pr. bitcoin.

Graf over bitcoin kursens udvikling i 2017

Nedenfor ser du en graf over hvordan kursen på bitcoin har udviklet sig i 2017.

bitcoin kurs 2017 graf

Bitcoin kurs 2018

Bitcoins kurs sluttede 2017 flot af med en pris på omkring de 86.650 DKK pr. coin. Det betyder at værdien af bitcoin ca. 15-dobblede i 2017. Bitcoin kursen opnåede sit højeste niveau nogensinde i 2017 – helt præcist den 17. december, hvor prisen pr. bitcoin lød på omkring de 122.015 DKK.

2018 startede godt og kursen bevægede sig i løbet af 6 dage op på omkring de 107.000 DKK. Fra den bitcoin kurs skete der en større forventet korrektion, hvor prisen pr. bitcoin bevægede sig helt ned til omkring de 57.000 DKK den 17. januar 2018. Grunden til at denne korrektion var forventet, skyldes at bitcoin hvert år siden 2015 har lavet en større korrektion i januar.

Der er delte meninger om, hvordan bitcoin kursen vil udvikle sig i 2018. Kay Van-Petersen, en analytiker fra Saxo Bank, mener at bitcoin kan ramme de magiske 100.000 USD pr. coin i 2018 – en pris i danske kroner på omkring de 607.000.

Bitcoin pris

Bitcoin prisen er altså en størrelse, som kan variere en del. Du kan derfor ikke forvente at den nuværende pris på bitcoin også er den samme om 5 minutter. Prisen bevæger sig hele tiden op og ned.

Venter du på en bestemt bitcoin kurs, så kan du risikere at vente længe. Der er ikke nogen garanti for, at bitcoin prisen vil falde til det niveau, hvor du ønsker at købe. Derfor må du muligvis affinde dig med den nuværende bitcoin pris, hvis du ønsker at købe. Dog kan du i et historisk perspektiv se, at der løbende kommer kurskorrektioner. Bitcoins løbende kurskorrektioner giver dig mulighed for at købe, når prisen er billigere end tidligere.

Bitcoin værdi

Hvad er det, som giver bitcoin værdi? Bitcoin har ligesom almindelig valuta kun værdi, fordi vi er enige om det. Værdien af bitcoin er altså kun noget værd, så længe vi er enige om det, og det samme er gældende for den danske krone.

Hvor meget værdi en bitcoin repræsenterer er bestemt af udbud og efterspørgsel. Udbuddet af bitcoins vil ikke stige yderligere, når vi når et udbud på 21 millioner. Herefter vil der ikke kunne skabes flere bitcoins. Fortsætter efterspørgslen på bitcoin med at stige, så vil værdien af bitcoin ligeledes stige. Ender bitcoin med at blive et accepteret og alment betalingsmiddel i mange lande, så vil bitcoin værdien blive høj.

Der er delte meninger om, hvilket niveau bitcoin vil nå værdimæssigt. Så der er ikke andet for end at følge bitcoin kursen her på siden, og se om værdien fortsætter med at stige på lang sigt.

Bitcoin kurs gennem årene – Infografik

Nedenfor kan du tage et kig på vores tidslinje infografik, der viser hvordan kursen på bitcoin har udviklet sig gennem årene.

bitcoin-kurs-tidslinje

Bitcoin kursen i fremtiden

Bitcoin kurs er en af de fraser indenfor kryptovaluta, som aller flest mennesker søger på. Det vidner om, at interessen for hvordan kursen på bitcoin bevæger sig, er noget som mange mennesker, synes er spændende.

Her på siden bliver du både præsenteret for kursen på bitcoin i realtid, og du har samtidig mulighed for at få et dybdegående historisk indblik i kursen – både via vores statistiske og interaktive infografik…

Men hvordan vil kursen bevæge sig i fremtiden:

Det er virkelig noget som kan skille vandene. Der er mennesker som national bankdirektøren, Lars Rohde, der mener, at bitcoin er det rene tulipmania (tulipanboblen), og at det kun er et spørgsmål om tid før boblen springer.

I den anden ende af skalaen har vi Kay Van-Petersen, som er analytiker for Saxo Bank, der mener, at prisen på bitcoin vil ramme 100.000 USD i 2018.Køb dine bitcoins hos Unikoda

Vi er klar til at gennemføre din ordre