Handelsbetingelser

Disse handelsbetingelser er delt i 2 afsnit. 1. afsnit gør sig gældende for køb af kryptovaluta og 2. afsnit gør sig gældende for køb af Trezor hardware wallets.

  1. Handelsbetingelser for køb af kryptovaluta
  2. Handelsbetingelser for køb af Trezor

Køber du kryptovaluta hos Unikoda, accepterer du handelsbetingelserne i afsnit 1. Køber du en eller flere Trezor hardware wallets, accepterer du handelsbetingelserne i afsnit 2. Køber du både kryptovaluta og en eller flere Trezor Hardware wallets, så accepterer du handelsbetingelserne i både afsnit 1 og 2.

Afsnit 1 – Handelsbetingelser for køb af kryptovaluta

Unikoda

Unikoda ejes og drives af Unikoda.dk.

[email protected]

Ved køb hos Unikoda accepterer du nedenstående betingelser.

Forklaring

Ved kryptovaluta i disse handelsbetingelser forståes Bitcoin, Ethereum og/eller Ripple

1. Almindelige bestemmelser

1.1 Hvis du ikke erklærer dig enig i Unikodas betingelser, har du ikke mulighed for at handle hos os.

1.2 Unikodas handelsbetingelser træder i kræft i det øjeblik du foretager køb hos os.

1.3 Vi forbeholder os til en hver tid retten til at foretage ændringer i disse handelsbetingelser. Handelsbetingelserne vil være gældende fra det øjeblik de er offentliggjort på Unikodas hjemmeside.

1.4 For at foretage køb af kryptovaluta hos Unikoda skal du være fyldt 18 år.

2. Pris

2.1 Køb af kryptovaluta er forbundet med risici. Ved at foretage køb hos os erklærer du at være indforstået med den risiko, som er forbundet med køb af kryptovaluta.

2.2 Kursen på kryptovaluta kan svinge fra dit bestillingstidspunkt, til vi foretager overførslen til din kryptovaluta adresse. Du betaler derfor den markedskurs, som gør sig gældende, for tidspunktet for vores overførsel til din kryptovaluta adresse. Unikoda kan ikke holdes ansvarlig for eventuelle ændringer i kursen på kryptovaluta, som finder sted i perioden fra ordreafgivelsen til vores forsendelse til din wallet.

3.3 Kryptovaluta handles i Euro eller US dollars på udenlandske børser. Der vil derfor ske indkøb i Euro eller US dollars på baggrund af en omregning af det af kunden overførste danske beløb. Omregningen vil ske med udgangspunkt i den gældende valutakurs på vores indkøbstidspunkt.

3. Kommission

3.1 Du accepterer ved din ordreafgivelse, at vi tager en på forhånd kendt kommission for at gennemføre din ordre. Kommissionsprocenten vil altid fremgå tydeligt.

4. Bestilling

4.1 Ved bestilling af kryptovaluta hos os erklærer du samtidig, at du er indforstået med at køb af kryptovaluta er forbundet med risiko, da kurserne bl.a. kan svinge meget.

4.2 Vi forbeholder os til enhver tid retten til at annullere din ordre, hvis det ikke er muligt at indkøbe den ønskede mængde kryptovaluta eller af andre årsager uden nærmere uddybende forklaring. I det tilfælde vil vi tilbageføre de penge vi har modtaget på vores konto til din konto. Du accepterer at Unikoda ikke kan holdes ansvarlig for tab og udgifter i sådan situationer.

4.3 Vi accepterer pt. bankoverførsel (straks overførsel) og betalingskort som betalingsmiddel (VISA og Mastercard)

4.4 Ved bestilling af kryptovaluta hos os skal du afgive dit fulde navn, eventuelle firmanavn, adresse, emailadresse og telefonnummer, så vi er i stand til at komme i kontakt med dig, hvis det bliver nødvendigt. Du accepterer ligeledes, at vi har mulighed for at rette henvendelse til dig.

4.5 Når du bestiller kryptovaluta hos os, så skal du indtaste en gyldig wallet adresse, da det er umuligt at stoppe eller gøre en transaktion ugyldig. Hvis du giver os en ugyldig/ukorrekt wallet adresse, så vil din kryptovaluta ikke nå frem til dig. Du alene er ansvarlig i et sådant tilfælde. Unikoda kan på ingen måde holdes ansvarlig for en ugyldig/ukorrekt wallet adresse, uanset hvad årsagen måtte være til dette. I tilfælde af en ugyldig/ukorrekt wallet adresse vil du ikke få refunderet dine penge. Det er derfor meget vigtigt, at du sikrer dig, at din wallet adresse er korrekt.

4.6 Unikoda er ikke ansvarlig for at afgøre hvorvidt der påhviler skat, moms eller nogle former for afgift på de bestillinger du foretager dig hos Unikoda. Du har derfor selv ansvaret for at rapportere de korrekte skatter/afgifter/moms til din skattemyndighed.

4.7 Navnet du angiver ved din bestilling, skal ved bankoverførsel matche navnet på indehaveren af kontoen. Vi kan ikke gennemføre din ordre, hvis dette ikke er tilfældet.

4.8 Ved bestilling med betalingskort, skal navnet på kortet være identisk med navnet som angives ved bestillingen. Ligeledes skal navnet være identisk med det navn som er på dit pas/kørekort og dansk udstedte sygesikringskort.

5. Levering

5.1 Kryptovaluta bliver leveret af Unikoda til den angivede wallet adresse.

5.2 Den købte mængde af kryptovaluta vil blive leveret til den wallet adresse som du har angivet ved din bestilling. Du har ansvaret for at angive den korrekte wallet adresse jf. punkt 4.5.

5.3 Købt kryptovaluta betragtes som leveret til modtageren i det øjeblik transaktionen bliver tilgængelig på det offentlige netværk. Du alene er ansvarlig for at få adgang til din kryptovaluta, da vi ikke har mulighed for at kontrollere kryptovalutaen efter levering.

5.4 Du kan forvente at have adgang til den købte kryptovaluta senest indenfor 48 timer. Ofte går det meget hurtigere (typisk indenfor 1-2 timer afhængigt at netværkshastigheden). Dog kan der i sjældne tilfælde, som vi nødvendigvis ikke har kontrol over, opstå omstændigheder der forlænger leveringstiden. Du acceptere dette forhold, og at Unikoda på ingen måde ikke kan holdes erstatningspligtig i et sådan tilfælde. Alle ordre vil blive sat i gang indenfor vores åbningstid: mandag-fredag 8-17.

5.5 Der betales et transaktionsgebyr til netværket. På nuværende tidspunkt er dette gebyr på 0,001 Bitcoin ved overførsel af Bitcoin, o,oo5 ether ved overførsel af Ethereum (ether) og 0,02 Ripple ved overførsel af Ripple. Denne omkostning afholdes af dig, og vil blive fratrukket det beløb, der bliver overført til din(e) wallet adresse(r).

6. Fortrydelsesret

6.1 Ved køb af kryptovaluta hos Unikoda accepterer du samtidig, at din fortrydelsesret frafalder. Grundet  netværkets opbygning for kryptovaluta har vi ikke mulighed for at fortryde transaktioner. Du har dog altid mulighed for at sælge dine kryptovaluta igen, hvis du kan finde en køber. Du bør venligst bemærke, at vi ikke er forpligtet til at købe din kryptovaluta tilbage.

7. Bekæmpelse af hvidvask og ulovlige aktiviteter (AML politik)

7.1 Grundet vores aktive indsats mod bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering forbeholder vi os til enhver tid retten til at kræve yderligere identifikation af en kunde. Ligeledes forbeholder vi os retten til at afvise en kunde af disse årsager. Har vi stærk mistanke om, at Unikoda anvendes til hvidvask, terrorfinansiering eller andre ulovlige aktiviteter, vil vi afgive en anmeldelse til myndighederne.

7.2 Ved køb over 7500 DKK kræver Unikoda en fuld KYC af kortholder/kontoindehaver (pas/kørerkort + dansk sygesikringskort + selfie med billede ID og seddel med teksten “Køb Bitcoin hos Unikoda.dk for mine penge”). På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at foretage køb på over 7000 DKK med betalingskort.

Vi forbeholder os til en hver tid retten til at kræve en fuld KYC uanset beløbets størrelse.

7.3 Unikoda godtager udelukkende køb med betalingskort eller bankoverførsel. Vi tager ikke kontant.

8. Ansvarsfraskrivelse

8.1 Ifølge Finanstilsynet er Unikoda pt. ikke omfattet af lov vedørerende finansiel virksomhed.

8.2 Unikoda yder ikke finansiel rådgivning af nogen form. Ingen form for information kommende fra Unikoda kan derfor betragtes som finansiel rådgivning.

8.3 Tab som er forbundet med, at du ikke har gjort dig bekendt med disse handelsbetingelser er alene dit eget ansvar.

8.4 Vi fraskriver os ansvaret for ethvert tab, som er forbundet med ændringer i markedskursen for kryptovaluta. Ligeledes tab som er forbundet med indkøb, som ikke er foretaget indenfor den angivne tidsramme.

8.5 Information som kan findes på Unikodas hjemmeside, kan ikke anses som finansiel rådgivning, skatterådgivning eller lignende. Vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle skattekrav mm. som måtte forekomme i forbindelse med køb af kryptovaluta. Vi opfordrer dig derfor til altid at holde dig ajour med den gældende lovgivning. Det kan ikke anses som værende vores ansvar.

8.6 Unikoda kan på ingen måde holdes ansvarlig for tab, som er forbundet med dit køb af kryptovaluta uanset hvad grunden måtte være til dette.

8.7 Unikoda kan ikke holdes ansvarlig for tab m.v. som er forbundet med anbefalinger vi har givet. Det er altid op til dig selv, at lave din egen research.

8.8 Efter du har købt din kryptovaluta er det helt op til dig selv at opbevare det sikkert. Anbefalinger som Unikoda har givet på dette område, skal anses som vejledende. Vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for sikkerheden af din kryptovaluta eller tab som måtte ske i den forbindelse. Ligeledes kan vi ikke holdes ansvarlig for tab der er forbundet med opbevaring af kryptovaluta på Trezor hardware wallets. Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i sikkerheden vedrørende opbevaringen af din kryptovaluta.

8.9 Unikoda er ikke ansvarlig for en usikker elektronisk enhed (computer, mobil, tablet, m.v.). Ligeledes er vi ikke ansvarlig for internetforbindelser, drift af Bitcoin peer-to-peer-netværket/andre kryptonetværk og alt software relateret til kryptovaluta.

8.10 Unikodas hjemmeside indeholder links til hjemmesider, som vi ikke har kontrol over, de sider er ikke dækket af disse handelsbetingelser eller vores privatlivspolitik. Går du ind på hjemmesider, som vi linker til, så er det op til dig, at holde dig opdateret med deres privatlivspolitik og handelsbetingelser.

9. Lovvalg

9.1 Enhver aftale om køb, som indgås med Unikoda, er underlagt dansk ret.

Afsnit 2 – Handelsbetingelser for køb af Trezor

Generelle oplysninger

Unikoda ejes og drives af Unikoda IVS, Vesterbro 75, 2. tv. CVR: 38385534

[email protected], Tlf: 30 55 56 11

Ved køb af Trezor hardware wallets hos Unikoda accepterer du nedenstående betingelser.

Betaling

Du kan hos Unikoda købe Trezor med bankoverførsel og betalingskort.

Vi modtager følgende betalingskort:

  • VISA
  • Mastercard

Vi anvender en sikker betalingsserver, der krypterer dine kortoplysninger. Unikoda eller uvedkommende får dermed ikke adgang til de indtastede kortoplysninger.

Betalingen bliver først trukket fra dit kort, når varen er afsendt.

Beløb på Trezor fremgår i danske kroner og inklusiv moms.

Levering

Vi sender varen samme dag, som du bestiller eller næstkommende hverdag. Levering tager typisk mellem 1-3 hverdage.

Du kan vælge mellem følgende leveringsmuligheder

  • Postnord med omdeling (49,- kr.)
  • Postnord PakkeShop (39,- kr.)
  • GLS PakkeShop (29,- kr.)
  • GLS med omdeling (39,- kr.)

Returnering

Ønsker du at sende din Trezor retur kan du følge dette link: https://retur.pakkelabels.dk/unikoda

Hvis du fortryder dit køb, kan du indenfor 14 dage sende din Trezor retur. Returforsendelsen skal være poststemplet senest 14 dage efter den dato, hvor du modtog produktet.

Varen skal leveres tilbage uåbnet og i samme stand, som du modtog varen. Har din vare været åbnet, kan vi ikke acceptere din returnering, da varen af denne grund ikke kan sælges videre til en anden kunde grundet sikkerhedsmæssige årsager.

Det er dit ansvar at pakke varen i ansvarlig emballage, der beskytter varen under forsendelse. Gøres dette ikke, risikerer du, at din returnering vil blive afvist.

Reklamationsret

Som forbruger har du reklamationsret i 24 måneder, når du har købt din Trezor hos os.

Hvis din reklamation er berettiget, betyder det at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Inden du sender varen så tag kontakt til os, så vi kan fremsende dig en returlabel.

Varen sendes til: Vesterbro 75, 2. tv., 5000, Odense C

Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet og fremsende din ordrebekræftelse.

Vi modtager hverken pakker uden omdeling eller pakker sendt pr. efterkrav.

Ansvarsfraskrivelse

Unikoda kan på ingen måde holdes ansvarlig for tab, der er forbundet med din brug af Trezor og opbevaring af kryptovaluta på enheden.