Kviklån bliver ofte positioneret som ”farlige” i medierne, og der er bestemt også nogle grumme tilfælde iblandt mennesker, der har optaget kviklån og derefter er end i en økonomi, som de langt fra kunne håndtere. Men er det nu også altid så dum en ide med kviklån? Umiddelbart så handler det om hvilket menneske, der vælger at optage det. Har du generelt styr på din økonomi, så skal det hele nok gå alligevel.

Undgå at optage mere end ét kviklån

En af de helt store fælder ved kviklån er, hvis du vælger at optage flere af dem, da det kan mindske dit overblik over din økonomi. I nogle tilfælde går det så galt, at personen slet ikke har styr på, hvor mange lån, der er blevet taget, og hvor meget personen i bund og grund skylder. I sådan nogle tilfælde går det hele i vasken, og renten får beløbet til tilbagebetaling til at stige stødt. Det bliver et beløb, som personen først kan betale tilbage langt ude i fremtiden.

Du skal derfor altid sørge for, at du kun har meget få lån. Men hvis du altid sørger for dette, så skulle kviklån ikke være det absolut værste, du kan gøre. Er du en af dem? Så find kviklån her med god samvittighed.

Tag ikke et kviklån for at betale et andet lån

Det er en absolut største syndere, hvis du vælger at tage et kviklån for at kunne betale et andet lån. Det bliver hurtigt en ond cirkel, hvor du igen og igen må optage et nyt lån for at kunne betale det nuværende. Dermed ender du hurtigt i en situation, hvor lånene er nået helt nye højder og er endt på et beløb, som du får umådelig svært ved at betale tilbage.

Hvis har svært ved at betale dine lån, så snak med din bank, så de kan rådgive dig. Eller også må du vælge at arbejde en lille smule hårdere, så du kan få en større løn, og så må du se på, om der er nogle af dine udgifter, som du kan reducere på, så du har flere penge tilovers, som du kan betale dit lån tilbage med.

Gør det med omtanke

Så længe at du tager dine kviklån med omtanke, så kan det næppe gå helt galt for dig. Hvis du altid husker at gøre det velovervejet og ikke som impuls, så skal det nok gå uanset hvad. Det er altid vigtigt, at du har gjort dine overvejelser, inden du vælger at optage en nyt stort lån, hvor renterne kan være skyhøje.

Men hvis du har valgt at læse med her, så er umiddelbart allerede et velreflekteret menneske, og det tyder på, at du tager dine valg med omtanke. Så længe du bliver ved med det, når du skal optage lån, så skal det hele nok gå for din økonomi, og du behøver ikke at ligge søvnløs om natten over det – dine gode samvittighed er du i din absolut bedste ret til.