Et stort antal danskere har de seneste år kastet sig ud at i investere. Som ny investor kan det synes forvirrende at prøve at finde vej i den jungle, investeringsverdenen kan ligne, men her kan du få gode råd til at komme i gang, så læs med og bliv klogere.

Når så mange har valgt at begynde at investere, menes det at bunde i flere ting, nemlig til dels det faktum, at mange på grund af coronanedlukningerne havde tid til overs, som de skulle finde på noget at bruge på, men også at der i denne tid ikke var så meget man kunne bruge penge på, og derfor altså både havde tid og penge til at investere. Herudover ønsker mange at undgå de negative renter, der efterhånden er meget svære at komme udenom.

Kryptovaluta, for de risikovillige

Der findes i dag mange ting, man kan investere i, og i løbet af de seneste ti år er kryptovaluta blevet føjet til rækken af aktiver, man kan sætte sine penge i. I mange år var det primært bitcoin, man hørte om, men i dag er der mange andre som eksempelvis ethereum, shiba inu og dogecoin. Læs mere om investering i krypo på aktieskole.com eller andre steder.

Kryptovaluta er en digital møntfod og findes altså ikke fysisk. Her er tale om en risikopræget investering på et marked, der et langt stykke hen ad vejen er ureguleret. Her kan være mange penge at tjene, men mindst lige så mange at miste, og hvis man ønsker at prøve kræfter med investering i kryptovaluta, bør man sætte sig grundigt ind i sagerne og kun investere mindre beløb ad gangen.

Aktier, det sikre valg

Et mere sikkert sted at placere sine penge kan være i aktier. Her er der mulighed for at blive medejer af store, danske og udenlandske virksomheder som Maersk, Adidas, Facebook, Novo Nordisk og tusindvis af andre gode virksomheder. Når man vælger at investere i aktier, kan man derfor med fordel vælge selskaber i C25 indekset eller et af de andre ledende index, da der her er tale om store, solide virksomheder. Der er ingen garantier, men hvis man ønsker at gå den mindst risikable vej, kan dette være en mulighed.

Hvor risikovillig er du?

Uanset hvad man vælger at investere i, bør man starte med at tænke over, hvor risikovillig man er, og desuden prøve at sprede sine investeringer. Ligesom det gælder ved så mange andre ting her i livet, bør man heller ikke, når det gælder investering lægge alle sine æg i én kurv. Således kan man vælge at investere en lille del af sin formue i krypto, hvis man gerne vil være med på denne trend, og resten i aktier.

Der findes dog også andet end krypto og aktier, man kan investere i, og her anser mange fast ejendom for at være noget af det mest sikre, både i forhold til risiko men også i høj grad til afkast, eller værdistigning om man vil. Også guld, whiskey og ure kan man vælge at sætte sine penge i, men uanset hvad man vælger, bør man gøre sit forarbejde og sætte sig ind i tingene, inden man går i gang.