Dette indhold er sponsoreret

Danskerne er gode til at spare op. Rigitg gode endda. De fleste danskere har mang penge på deres opsparingskonto, og det er som udgangspunkt en glimrende idé, at have likvide midler på kontoen, hvis man skulle møde uforudsete udfordringer i hverdagen. Mange danskere bruger dog også en del af deres formue på at investere dem i forskellige immaterielle aktiver som f.eks. aktier, obligationer og kryptovaluta. Sidstnævnte aktiv har de seneste par måneder set en stor stigning i kursen og specielt Bitcoin har mærket en eksplosiv stigning. Faktisk er kursen på Bitcoin i dag meget tæt på den kurs, som den var på i julen 2018, hvor den led et ekstremt knæk. Dog er situationen mærkbar anderledes i dag, og ingen investorer har været ude og sige noget om, at de frygter et nyt scenarie fra 2018. Det er specielt Joe Bidens sejr ved præsidentvalget i USA samt de positive nyheder fra medicinalfirmaet Pfizer, der har sendt Bitcoin- og resten af kryptokurserne på himmelflugt. I denne artikel kigger vi derfor på, hvor sandsynligt det er, at Bitcoin rammes af en “Fear Of Missing Out” – en såkaldt FOMO-effekt, der får kursen til at overstige den vi så i 2018. Læs med og bliv klogere på, hvorvidt du skal investere i Bitcoin eller andre kryptovalutaer nu.

Nye stigninger giver spekulationer i markedet

Der spekuleres og spekuleres. Faktisk har der siden krypto-crashet i 2018-2019 ikke været så store og kontinuerlige stigninger på kryptovalutaerne. Det kan have noget at gøre med at de finansielle markeder som aktierne har haft et lignende, omend mindre profitabelt forløb. Kryptovaluta er med længder det immaterialle aktiv, der har opnået største kurssving i 2020. Det seneste år til dato, er Bitcoin steget med 72 %, mens Ethereum har en endnu større stigning på 133 % ifølge Coinbase. Det er derfor lige nu meget sandsynligt, at flere og flere vil købe sig ind i kryptovaluterne og ride med på profitvognen.

Derfor køber investorer op nu

Pfizer kom i sidste uge med en særdeles god nyhed, om at de har en effektiv vaccine klar til brug om lidt. Desuden tog Joe Biden og demokraterne en sejr ved det amerikanske præsidentvalg, hvilket betyder, at der nu er positive strømninger gennem hele markedet. Det ser nemlig ud til, at en del af 2021 bliver uden rejserestriktioner, mundbind og afstand. Derfor er flere og flere investorer begyndt at købe op i Bitcoin, og det kan derfor godt vise sig, at der er en FOMO-effekt igang på kryptomarkedet.

Nyt crash eller nye højder?

Det skal derfor blive spændende at se, om Bitcoin følger samme mønster som sidst den ramte disse kurser eller om den forbliver stabil. Langt de fleste tror på, at Bitcoin’en kommer til at overhale den sidste rekord og dermed blive mere værdifuld end nogensinde før. Det kommer dog til at tage længere tid før vi er ved det punkt, og det blive en mere stabil stigning i stedet for de helt store opsving og nedture, som tilfældet var sidst.