Hvad er Bitcoins, kort fortalt?

 

Bitcoins er en online valuta, en såkaldt kryptovaluta. De kan bruges til at betale online, men det er dog ikke alle steder, de kan bruges. Der er kommet flere muligheder for betaling med Bitcoins, og der kommer helt sikkert flere til.

 

Bitcoin er en udelukkende digital valuta, og kan derfor ikke holdes i hånden ligesom rigtige penge. Det er et peer-to-peer system, der tillader brugere at lave handler med hinanden, uden om pengeinstitutter og banker.

Hvad er kryptovaluta?

 

En kryptovaluta, også kaldet crypto currency, bruger kryptografi til at sørge for at transaktioner sker sikkert. Det er et digitaliseret aktiv, som man kan bruge i en online byttehandel. Det er en slags alternativ valuta, der ligesom Euro og Dollars har en værdi, der ændrer sig.

 

Bitcoin er en crypto currency og er en populær en af slagsen, da den er blevet mere og mere kendt og tilbydes mange steder overalt i verden.

Hvordan fungerer handel med Bitcoins?

Du kan oprette en Bitcoin tegnebog på din mobil, tablet eller på din computer. Med den vil du kunne lave Bitcoin handler online. Du finder BItcoins på børser, hvor du betaler for dem med dine penge fra din almindelige bankkonto.

 

Du kan også købe bitcoins af venner, eller modtage dem som betaling for varer eller tjenester du har ydet. Når du har anskaffet dig Bitcoins så er det bare at undersøge hvor de kan bruges. Der findes lister på nettet over virksomheder som modtager Bitcoins.

Hvad kan man bruge Bitcoins til?

Der er et stigende antal virksomheder, som accepterer Bitcoins som betalingsmiddel. Men en alternativ måde, du kan bruge dem på, er ved online spil. Du kan på sider som pixelem.fi læse mere om iGaming og spil online.

 

Udover det er der mange der bruger Bitcoins som betalingsmiddel for online betting. Det kan for eksempel være, når du spiller Counter Strike bets som man kan hos counterstrikebetting.net.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på ved Bitcoins?

Bitcoins en usikker valuta, da den ikke er underlagt de samme regler og reguleringer som almindelig valuta er. Udover det, er Bitcoin kritiseret for at være meget volatil. Det er den fordi kursen på Bitcoin bevæger sig rigtig meget.

 

Det betyder, at ligesom man kender med aktier, kan ens Bitcoin falde meget i værdi på få minutter, eller stige betydeligt i værdi. Det er derfor en god ide at sætte sig ind i, hvordan kursen på Bitcoins ligger, inden du køber.

Hvorfor er Bitcoins populære?

 

Men hvorfor er Bitcoins så populære, når de er usikre? Det er de blandt andet, fordi man har mulighed for som privatperson at lave handler med andre privatpersoner, uden at det skal ind over banken først. Overførsler vil derfor ske øjeblikkeligt, og det er der store fordele ved.

 

Vi nævner her nogle af de fordele der er ved brug af Bitcoins:

  • Du får gennemsigtighed da du igennem Bitcoins blokchain kan opspore alle transaktioner
  • Der er lav risiko for snyd, da blokchain vil opdage skjulte omkostninger og falske overførsler med det samme.
  • Bitcoins kan overføres til personer bosiddende i andre lande uden at der kommer ekstra gebyrer på.