De bedste banker til bitcoin og kryptovaluta

Kryptovaluta venlige banker

Det er vist ingen hemmelighed, at flere danske banker er fjendske over for kryptovaluta. Det kan give dig problematikker, hvis du investerer i bitcoin og anden kryptovaluta, og pludselig gerne vil trække en kursgevinst ud på din bankkonto.

Banken kan muligvis blokere for udbetalingen af din kursgevinst. Det er også hørt tilfælde om banker, der bremser overførsler til børser, der forhandler kryptovaluta.

Så hvilken bank skal du vælge…

I dette indlæg vil vi gennemgå, hvilke banker der er fjendske over for kryptovaluta, og hvilke banker der er mere venlige over for bitcoin, og de andre digitale valutaer.

Derudover giver vi dig også et par råd med på vejen – så du ved, hvordan du skal bære dig ad, når du køber bitcoin. Så kan du minimere problematikker med din bank, når du vil høste din kursfortjeneste.

Unikoda har også et godt samarbejde med en dansk bank, der kan hjælpe dig videre, hvis du har problematikker med din nuværende bank. Skriv til [email protected], så formidler vi forbindelsen til en medarbejder i banken, der kan hjælpe dig videre med en dansk konto. Du er også velkommen til at give os et kald på telefonsupporten, så kan vi forklare nærmere.

Dokumentation

Før vi gennemgår hvilke banker, der er venlige, og hvilke der er mere fjendske over for privatpersoner, som investerer i kryptovaluta, og trækker kursgevinster ud på deres bankkonto, vil vi starte med at give dig et godt råd.

Sørg for at have din dokumentation i orden:

Du skal altså have dokumentation for, at du har foretaget et køb af kryptovaluta. Hvis du har handlet med en privatperson, er der meget stor risiko for, at den dokumentation, som du kan foreligge, ikke er tilstrækkelig.

Derfor lyder vores anbefaling, at du altid bør handle med en CVR-registreret virksomhed, hvor du modtager en ordrebekræftelse eller anden dokumentation.

På den måde kan du bevise overfor din bank, at du har købt bitcoin på et bestemt tidspunkt for et specifikt beløb.

Det er derefter muligt at gå tilbage og kigge, hvad kursen på bitcoin var på dit købstidspunkt. Så kan man udregne din kursgevinst, og du kan bevise overfor banken, hvor pengene på din bankkonto kommer fra.

Venlige banker

Unikoda har som sagt et godt samarbejde med en dansk bank, der kan hjælpe dig videre, hvis du har problematikker med din nuværende bank. Skriv til [email protected], så formidler vi forbindelsen til en medarbejder, der kan hjælpe dig videre med en dansk konto.

Udover vores bankforbindelse får du her en liste over banker, der er mere venlige over for privatpersoner, der trækker en kursgevinst ud på deres bankkonto. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er nogen garanti for, at en af disse banker ikke vil stille spørgsmål, så sørg for at have din dokumentation i orden uanset.

  • Spar Nord
  • Saxo Bank
  • Arbejdernes Landsbank

Udover ovenstående banker kan du som tommelfingerregel regne med, at mindre banker typisk vil være mere kryptovenlige end en stor bank.

Fjendtlige banker

Der er flere af de store banker, der har det stramt med, at du som privatperson trækker en kursgevinst ud på din bankkonto. Nogle banker vælger endda at blokere for overførsler til børser, som forhandler kryptovaluta.

At en bank er besværlig i forhold til kryptovaluta, betyder nødvendigvis ikke, at du ikke kan trække en kursgevinst ud – det betyder blot at risikoen for problematikker er større.

Bankernes undskyldning er naturligvis, at de skal overholde lovgivningen vedrørende hvidvaskning. Så hvis du kan dokumentere dit køb af kryptovaluta grundigt minimerer du risikoen for problemer.

Nu til listen over fjendtlige banker:

  • Danske bank
  • Nordea
  • Jyske Bank
  • Nykredit

Af ovenstående banker er specielt Nordea særlig hård på området. Nordea har forbudt alle deres 31.000 ansatte at handle med kryptovaluta, herunder bitcoin.

Ring eller skriv til din bank

Er du i tvivl hvorvidt din bank vil stille sig på bagbenene? Så giv din bankrådgiver et kald eller en mail.

Det er bedre at være på den sikre side, så du ikke løber ind i alt for meget besvær på et senere tidspunkt.

Afslutningsvis er det også væsentligt at understrege, at det i mange tilfælde vil afhænge af forskellige faktorer:

  • God dokumentation
  • Størrelsen på kursgevinsten
  • Frekvensen på din overførsler