Som day- eller swingtrader er CFD-handel et begreb, der ikke er til at komme udenom. Dette er der flere årsager til. Handler man aktivt og kortsigtet, er der brug for smidighed og lave handelsomkostninger. For nogen er der brug for gearing.

Netop forhold som disse er kendetegnende for en CFD, som er en forkortelse for Contract For Difference. På dansk kan det oversættes til en differencekontrakt.

Hvad er CFD’er?

En CFD er et finansielt instrument, der afspejler prisudviklingen på et underliggende finansielt aktiv. Det kan fx være en aktie, et indeks, råvarer eller kryptovaluta såsom Bitcoin.

En af de betydelige forskelle ved at handle med CFD’er er, at man ikke ejer det underliggende aktiv. Derimod har man en ret til at få del i den kursudvikling, som det pågældende aktiv undergår i den periode, man har ejerskab af CFD’en.

Mange fordele ved handel med CFD’er

Der er adskillelige fordele forbundet med at handle med CFD’er. De er dog særligt fordelagtige at handle med for investorer, der ønsker en fleksibel måde at handle i de forskellige markeder.

Blandt de mange fordele er det især nedenstående, der er værd at fremhæve:

  • Gå både kort og lang: I modsætning til de mere traditionelle former for investering, er det muligt med CFD’er at åbne både købspositioner (lang) og salgspositioner (kort).
  • Du kan handle døgnet rundt: I og med, at du har adgang til en bred vifte af globale markeder, der er åbne døgnet rundt, er der ikke begrænsninger for, hvornår og hvor meget du kan handle.
  • Du kan handle på tusindvis af markeder: Du kan handle på mange tusinde markeder, herunder valuta, indekser, aktier, råvarer og kryptovaluta. Derfor vil du altid kunne finde handelsmulighed, der passer til din strategi.
  • Effektiv mulighed for gearing: CFD-handel giver dig også mulighed for at afdække din fysiske aktieportefølje, da du kan gå kort. Derved opnår du en mere effektiv styring af risikoen i de volatile perioder.

Hvor kan jeg handle med CFD’er?

Der findes mange aktører på det danske marked, der udbyder platforme til handel med CFD’er. Har du et ønske om at handle med CFD’er, så handl med CFD’er på en platform, der er brugervenlig.

Det kan virke overvældende og uoverskueligt at skulle handle med CFD’er for første gang. Netop derfor er det essentielt at vælge en aktør, der har en platform, der gør det overkommeligt for nybegyndere at handle med CFD’er. Heldigvis findes der mange af disse udbydere.