Overvejer du at gå i gang med at investere i og handle med Bitcoins, skal du kende til de økonomiske og praktiske aspekter ved kryptovalutaen.

Herunder får du svar på, hvad Bitcoins er, hvordan du handler med dem, og hvilke fordele der er ved at investere i dem. Derudover får du også inspiration til at vælge den rette Bitcoin Wallet (som bliver din digitale pengepung), der matcher dine ønsker og behov.

Når du efterfølgende vil have opdatering om markedet for Bitcoins, skal du gøre brug af Blockchain nyheder.

Kort og godt om Bitcoins

Bitcoins er kryptovaluta, der kun kan handles med digitalt. Derved adskiller valutaen sig fra vores almindelige, danske penge, som findes i både mønter og sedler.

Kryptovalutaen er decentraliseret. De betyder, at handel med den ikke er styret eller reguleret af myndigheder eller statslige organisationer. Derved er der ikke en overordnet virksomhed, der har det endelige ansvar for handler og transaktioner med Bitcoins. Fordelen herved er, at det 100% er folket, der styrer reguleringen med den digitale valuta.

Det er umuligt at hacke Bitcoins på grund af Blockchains, der er en af de mest sikre teknologier i verden. Et af de primære formål med Blockchains er at gøre det så godt som umuligt at ændre tidligere transaktioner. Teknologien samler informationer og data i ’blokke’, som gør livet besværligt for hackere at bryde.

Det har været muligt at handle med Bitcoins siden år 2009.

Er Bitcoins en sikker valuta?

Meningerne i befolkninger i alle lande er delte, når det kommer til at anmelde sikkerheden om Bitcoins. Der er den gruppe af mennesker, som finder det smart, lukrativt og meningsfyldt at handle med kryptovaluta, og så findes den anden gruppe, der finder det usikkert.

I langt de fleste tilfælde handler det om manglende indsigt i, hvad Bitcoins er, når valutaen bedømmes som et usikkert marked at befinde sig på.

Bitcoins kan både bruges som en investering, som den digitale valuta kan bruges til almindelige handler.

Hensigten med kryptovaluen var (og er fortsat) at udvide dine handelsmuligheder på nettet og give dig større frihed og fleksibilitet med at købe og sælge varer på tværs af landegrænser.

Det smarte ved den digitale valuta er, at prisen for den er den samme i alle lande. Derved skal du ikke til at omregne et lands valuta til danske kroner, når du vil købe eller sælge produkter internationalt.

Den største forskel imellem Bitcoins og vores almindelige valuta (DKK.) er funktionen. Mens vi kan røre ved sedler og mønter i virkeligheden, når vi bruger danske kroner, findes Bitcoins kun på nettet.

Du skal have en Wallet, som bliver din digitale pengepung.

Værd at vide om Bitcoins Wallets

Der findes forskellige pengepunge på nettet, som du kan bruge til at opbevare dine Bitcoins i. Du skal vælge Wallet i forhold til den enhed, som du anvender til transaktioner. Det vil sige, at bruger du en Mac til dine transaktioner, skal du bruge en anden Wallet end den, som dig der handler via din iPhone anvender.

Der er forskellige Wallets at vælge imellem.

De opdeles i ”kolde” og ”varme” udgaver. De ”varme” Wallets kan være de rette for dig at vælge, som ikke har den store beholdning af Bitcoins. Disse pengepunge er enkle og nemme at bruge.

Har du stort engagement i investeringer og handler med kryptovalutaen, skal du vælge de ”kolde” Wallets. Disse er skabt til at indeholde mange Bitcoins, og de er en anelse mere tekniske at bruge.

Mens nogle Bitcoin Wallets er gratis at gøre brug af, er der andre pengepunge, som kræver betaling. Det vil typisk være de mest avancerede og sikre Wallets, hvor du skal betale enten et engangsgebyr eller en månedlig betaling for at have dine Bitcoins opbevaret.

Hvad er prisen på Bitcoins?

Det særlige ved Bitcoins er, at prisen på meget kort tid enten kan forhøjes eller sænkes. Derfor skal du hele tiden gøre dig overvejelser om, hvordan du opbevarer valutaen, og om det bedre kan svare sig at få dem konverteret til din egen valuta.

Her er det vigtigt at huske på, at selvom det har været muligt at handle med kryptovalutaen i mere end 10 år, er den stadig ung. Der eksperimenteres fortsat meget med valutaen, transaktionsmetoder, investeringer samt opbevaring. Derfor er det ikke til at forudsige, hvad fremtiden bliver for valutaen, og hvilken betydning den kan opnå om 5 år eller 10 år. Der går typisk under 10 sekunder, før du har gennemført en transaktion med Bitcoins, til din køber har modtaget valutaen.

Du skal være opmærksom på, at de fleste myndigheder kræver, at du betaler skat af din beholdning af Bitcoins (på samme måde som du skal betale moms eller skat af dine værdier). Du har ansvaret for at sikre, at du efterlever de gældende skatteregler.