Hvis man hører til dem, som ikke bryder sig om, at ens økonomiske handlinger kan overvåges og spores af banker og myndigheder, så er man måske tilhænger af Bitcoins og anden kryptovaluta. En sådan valuta er nemlig hverken tilknyttet banker eller statsovervåget. Ej heller er den bundet op på bestemte nationaliteter.

Bankerne holder øje men er ude

De nationale banker rundt om i verden holder skarpt øje med kryptovalutaerne, da teknologien bag er særdeles brugbar i mange andre brancher.

Da Satoshi Nakamoto i 2008 skabte Bitcoin, kunne den handles for et par cents. Siden skulle man give 19000$ for en enkelt Bitcoin!

Når man gennemfører en traditionel handel, er det altid med et pengeinstitut som tredjemand. I Bitcoin-handler er det udelukkende et forehavende mellem sælger og køber – et såkaldt peer-to-peer elektronisk pengesystem.

Større risiko og større udbytte

Hvis du vælger at investere i f.eks. Bitcoins i stedet for aktier, så har du større risiko for tab, end hvis du vælger aktierne. Dette skyldes de større kurs-udsving, der er på kryptovaluta.

Omvendt vil eventuelle gevinster også være tilsvarende større, end udbyttet ved en traditionel aktie-investering.

Hvis man derfor har tålmodighed og råd til at tage chancen, så kan en Bitcoin-investering godt være det helt rigtige valg.

I modsætning til kronen eller euroen, er Bitcoin ikke ramt af en svingende inflation. Der er således allerede bestemt et tidspunkt hvor, der ikke bliver fremstillet flere Bitcoins. Derfor vil der være nul inflation på dette kommende tidspunkt.

Dette vil være en kæmpe fordel for investorerne, da værdien formentligt vil stige væsentligt, når efterspørgslen bliver større end udbudet.

Online handel med kryptovaluta er top-sikret

Med Bitcoins kan gennemføres handler, som er fri for både moms og andre afgifter og derfor er det muligt at få meget mere for “pengene” f.eks. i samfundsmæssigt arbejde – som set på samferdselinfra.no – fra Norge til Sydafrika – og på tværs af kloden også.

En dårlig økonomi er for et samfund, som kryptonit er for Supermand!

Brugt rigtigt kan virtuel valuta til gengæld være gode og omkostningssvage samfundsmæssige byggeklodser, der måske kan sammenlignes med en tilføjelse af billig protein! Brugt rigtigt vel og mærket!

Handel med kryptovaluta er sikker handel. Der bruges de allerbedste teknologier til at udvikle og forny de bedste krypteringsteknikere, hvilket gør det stort set umuligt at hacke kryptovaluta-systemerne. Den side af sagen er der derfor ingen grund til at bekymre sig om!

Vær opmærksom på evt. skatteforhold

Umiddelbart er det skattefrit at bevæge sig rundt på World Wide Web med alle sine Bitcoin-værdier.

Men i det øjeblik, der handles kryptovaluta i kroner, euro eller anden traditionel valuta, så skal man betale skat af overskuddet.

Der vil også være skatte-forhold at være opmærksom på ved en krypto-handel af et hus, der har en høj værdi i kroner og ører.

Således gælder det naturligvis om at have en plan og et mål for sine investeringer i Bitcoins, eller anden kryptovaluta, så man kan være nøje forberedt i forhold til skattesystemet.