Du har sikkert hørt om SMS-lånet før, men hvad er det egentlig? Og hvordan finder man det billigste SMS-lån? Dette og mere til får du svar på lige her, hvor vi kigger nærmere på lånet med de mange navne.

Kært barn har mange navne

SMS-lånet går også under navne som ”minilån”, ”kviklån” og ”hurtiglån”. Det er alt sammen navne, der peger i retning af det samme, nemlig at denne type lån er et mindre lån, som du kan optage i en fart. Støder du på et af disse mange navne i stedet for navnet SMS-lån, må du altså ikke blive forvirret.

SMS-lånet er således et mindre forbrugslån, som har fået sit navn af, at man har kunnet optage det ved blot at sende en SMS. I dag vælger de fleste at søge om et sådant lån online, da det ganske enkelt typisk er det nemmeste, men der findes stadig udbydere, hvor du kan starte låneprocessen med en tekstbesked. Dét må siges at være både nemt og hurtigt.

Sådan finder du det billigste SMS-lån

Det koster penge at låne penge – det kan man ikke komme uden om. Der er imidlertid stor forskel på, hvor meget det koster, og derfor kan det også godt betale sig at gøre en indsats for at finde et billigt SMS-lån.


Det billigste lån er altid det lån, der passer til din økonomi. Det vil sige, at du skal finde et lån, som størrelsesmæssigt giver mening i forhold til, hvad du har brug for af penge, men som også giver mening i forhold til din økonomiske situation. Det nytter ikke noget at låne mere, end du kan betale tilbage, for det kommer til at koste dig dyrt. Lån derfor kun det, du har råd til. Derefter skal du sørge for at tilpasse løbetiden på lånet således, at de månedlige afdrag også kommer til at passe til din økonomi. Du vil gerne være gældfri så hurtigt som muligt, men samtidig skal det naturligvis også være realistisk, at du hver eneste måned kan betale de aftalte afdrag.

Søg om et SMS-lån

Når du har fundet et lån, der passer til dine krav og behov, er det blot om at søge om det. Det kan du, som nævnt, typisk nemmest gøre på låneudbyderens hjemmeside, hvor du som regel kan finde en ansøgningsformular. Det behøver ikke at tage lang tid at udfylde denne, hvis blot du har de relevante informationer klar.

Når låneansøgningen er udfyldt og sendt afsted, skal du vente på, at du bliver kreditvurderet. Det tager som regel blot et par minutter, da det sker ganske automatisk de fleste steder. Vil låneudbyderen tilbyde dig et lån, får du tilsendt en låneaftale, som du skal skrive under på. Denne må ifølge dansk lovgivning først underskrives efter 48 timer, så du har to hele døgn til at sætte dig ind i betingelserne for lånet. Når de to døgn er gået, kan du skrive under. Vælger du at underskrive låneaftalen, vil du som regel have dine penge på kontoen senere samme dag.