Kviklån, SMS-lån, minilån. Kært barn har mange navne. Her kigger vi nærmere på, hvad et minilån egentlig er.

Et minilån er det samme som et kviklån

Minilån er blot et andet navn for den type lån, der ellers typisk omtales som kviklån. Det er lån på mindre beløb, som du hurtigt kan optage. Lige så vel som de er hurtige at optage, skal de også hurtigt betales tilbage igen. Da lånet som regel blot er på få tusinde kroner, er det typisk muligt at betale lånet tilbage så snart, der igen går løn ind på kontoen.

Når du optager et minilån, gældsætter du dig ikke i længere perioder. Langt de fleste minilån har en løbetid på under et halvt år. Det vil sige, at du i en fart er gældfri igen, når du vælger at optage et minilån. Det er lånet til dig, der mangler et mindre beløb her og nu, og som hurtigt kan betale pengene tilbage til låneudbyderen igen.

Sådan optager du et minilån

Det er ganske let og lige til at optage et minilån. Før i tiden har du sågar kunnet gøre det blot ved at sende en SMS – netop derfor fik denne type lån også tilnavnet ”SMS-lån”. I dag kan du trods alt ikke længere blot sende en SMS for at optage et lån, men det er fortsat ganske nemt og ligetil.

Du optager et minilån ved at ansøge om det online hos den udbyder, du har udset dig. Når du ansøger om dit lån, skal du udfylde diverse informationer om dig selv samt naturligvis angive, hvor stort et lån du ønsker at optage. Du skal desuden tage stilling til, hvor lang løbetid du ønsker, der skal være på dit lån.

Når du har sendt din ansøgning afsted, bliver der foretaget en kreditvurdering af dig. Det sker for at udbyderen kan være sikker på, at de får deres penge igen. Desuden er det en sikkerhed for dig, så du ikke kommer til at optage et lån, du ikke har råd til. Bliver du godkendt til at optage lånet, får du tilsendt din låneaftale elektronisk og kan efterfølgende skrive under med NemID.

Find det bedste minilån

Der er mange forskellige låneudbydere på markedet. Derfor kan det også virke som lidt af en opgave at skulle finde det rette minilån. Heldigvis behøver det ikke at være så svært endda. Sørg blot for at kigge på både lånets rente og lånets ÅOP, når du skal vurdere, hvor godt det er. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og i dette er medregnet både renter og diverse gebyrer.

Når du skal vælge det rette minilån, skal du desuden sørge for at tage et grundigt kig på din økonomi. Det bedste lån er nemlig dét, der giver mening i din økonomiske situation. Det vil sige, at lånets størrelse og løbetid skal give mening i forhold til din indkomst og dit månedlige forbrug. Et minilån med en lav rente er ikke den bedste løsning, hvis de månedlige afdrag er for store til, at du kan betale dem. Så er det bedre at finde et lån med en lidt højere rente, som du faktisk kan betale af på hver måned.